Гордість минулого та надії сучасного

No Comments

Шкільні музеї при навчальних закладах міста стали організаційними центрами краєзнавчої роботи та ефективним осередком навчання. Їхня діяльність сприяє відродженню історичної свідомості, громадянського та патріотичного виховання учнів, забезпечує духовну єдність поколінь.

Так, 16 травня за ініціативою ЦТК у ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 відбувся семінар керівників шкільних музеїв «Шкільний музей – осередок освітньо-виховної роботи в школі». Директор закладу Л.М.Кондратьєва у вступному слові розповіла присутнім про діяльність музею. Для гостей заходу учні провели пізнавальну екскурсію, після чого відбулось обговорення актуальних питань по впровадженню музейно-педагогічних форм та методів роботи.

Музей історії ЗОШ І-ІІІст. № 6 знайомить із матеріалами дослідження та маловідомими сторінками від заснування школи в 1898 році до сьогодення. В експозиційних розділах «А школа пам’яттю живе», «Їх працею школа звеличена», «Школа у датах, подіях і фактах», «Шкільна мозаїка», «Адреса долі – рідна школа», «Сходинки до Олімпу», Школа ними пишається», «Шляхами подвигу і слави» оживає шкільне життя багатьох поколінь славутчан…

Про шкільний музей як центр виховання та додаткової освіти учнів розповіла ЗДВР ЗОШ І-ІІІст. № 6 В.Д.Талемонюк. За її словами, музей школи відкрив великі можливості для організації самостійної, творчої роботи учнів, став однією із форм розвитку самодіяльності та громадської активності у процесі пошуково-дослідницької роботи та оформлення матеріалів, пов’язаних із історію школи.

Реалізацію проектної діяльності в освітньо-виховній роботі музею школи продемонструвала керівник музею Г.Й.Тарасюк, де у формі мультимедійних проектів представлені учнівські пошукові роботи. Юні краєзнавці працюють не лише над дослідженням заснування та становлення рідної школи, формуванням педагогічного та учнівського колективів, але й цікавляться подальшим життям випускників, допомагають в оформленні експозицій, постійно поповнюють фотогалерею. З особливою гордістю школярі готували проекти, в яких представляли свої генеалогічні дерева сімейних династій учнів школи, де зібрались чотири покоління, котрі навчались в рідній «альма-матер».

Незагоєною раною всіх славутчан є війна на сході України, величезною втратою стала загибель наших земляків під час ООС. Дослідивши долю загиблих випускників школи та героїв Славутчини, учні презентували проект «Герої неоголошеної війни» (кер.Л.О.Іванова), які своїм відеосюжетом розчулили всіх присутніх на семінарі. В знак пам’яті про загиблих випускників школи та учасників ООС створено окремий стенд в музеї історії школи, та рік тому урочисто відкриті меморіальні дошки.

Майже 95 років школа гостинно відчиняє двері першокласникам, та не змінним залишаються її тепло, затишок, велика праця педагогічного колективу. Своїми задумами та творчими планами по оновленню Музею історії школи поділилась директор ЗОШ І-ІІІст. № 6 Л.М.Кондратьєва, тож бажаємо їхньої швидшої реалізації та дякуємо за співпрацю!

Categories: Новини шкіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *