РЕАЛІЗАЦІЯ РЕФОРМИ СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ М. СЛАВУТА

29 березня 2024р  спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Шепетівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області і спеціалістами управління освіти Славутської міської ради, в присутності керівників Славутської гімназії гімназія №1, Славутської  гімназії «Успіх» проведено обстеження шкільних харчоблоків щодо  виконання Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та операційного плану заходів з її реалізації у 2023 – 2024 роках, у відповідності до Розпорядження   Кабінету Міністрів України № 990-р від 27 жовтня 2023 року.

          За результатами  обстежень  встановлено, що харчоблоки забезпечені ефективною системою гарячого та холодного водопостачання, приточно-витяжною вентиляцією з механічним спонуканням, освітленням (сучасні світлодіодні лампи з захисною арматурою), опаленням  від локальних котелень на твердому та газовому паливі. Харчоблоки оснащені сучасним технологічним обладнанням: пароконвектоматами, блендерами, овочерізками, міксерами, електром՚ясорубками, тістомісами, картоплечистками, хліборізками. Набір приміщень відповідає вимогам чинного санітарного законодавства, потоки сирої та вареної продукції не перетинаються. Примірне чотиритижневе меню погоджене з Шепетівським районним управління Держпродспоживслужби виконується. Щоденний контроль за безпечністю та якістю харчових продуктів здійснюється медичними працівниками. Методичний супровід по організації харчування в закладах освіти міста здійснюють менеджер по постачанню та технолог.

          Кухарі і відповідальні за організацію харчування дітей та безпечність харчових продуктів, виконання норм харчування, пройшли навчання і підтвердили свої знання що до системи безпечності харчових продуктів.

          При обстежені встановлено, що норми харчування, затверджені Постановою КМУ№ 305 від 24 березня 2021р., виконуються на 100%.

          Проте, необхідно завершити ремонтні роботи в підсобних приміщеннях, в тому числі і в приміщенні для зберігання овочів та фруктів ( встановити стелажі)  в гімназії №1.

      Реалізація Стратегії здійснюється за рахунок коштів державного і місцевого бюджетів.

     Обстеження  закладів освіти що до реформування системи шкільного харчування продовжується.

Categories: Без рубрики