ПОДОЛАННЯ ОСВІТНІХ ВТРАТ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ

             03 та 04 січня 2024 року учителі української мови та літератури  Славутської міської ТГ стали учасниками тренінгу «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат з української мови та літератури»,  що проходив за підтримки ГО «Освіторія», управління освіти виконавчого комітету Славутської міської ради, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

           Тренеркою заходу була  учителька української мови та літератури  школи повного дня МрійДій” міста Києва Олександра  Захарчук. У ході навчання  педагоги дізналися про найсучасніші підходи до подолання навчальних втрат, опрацювали алгоритм надолуження освітніх втрат, що включає діагностичне оцінювання, використання потенціалу  платформи «Всеукраїнської школи онлайн», методів та прийомів, форм активного навчання. Педагоги навчалися  аналізувати тексти, перетворювати  текстову інформацію в таблиці, трансформували графічну інформацію на основі одного джерела в графічну, здійснювали письмову взаємодію як одну із стратегій подолання втрат. Під час тренінгу актуальним залишалося  питання щодо оцінювання обов’язкових результатів навчання за новим Державним стандартом базової середньої освіти.

          Учителі-словесники оволоділи навичками організації інтегрованого навчання як інструменту надолуження навчальних втрат мовно-літературної галузі, конструювали тести до інформаційних повідомлень, навчалися створювати інтерактивні вправи у сервісі Wordwall, спілкувалися з відомими постатями минулого на основі технології ChatGPT,  дізналися про сучасний сервіс створення флеш-карт «Wordwall», роботу  в сервісі «Quizlet», «Mentimeter» та ін.

          Під час тренінгу педагоги активно працювали в групах,  генерували ідеї, шукали дієві рішення подолання освітніх втрат.

          Креативність, творчість, позитивні емоції вирували під час проведення тренінгу.

          Щиро дякуємо Олександрі Захарчук за проведений  тренінг, цікаві ідеї, професіоналізм, Юрію Захарчуку – за активну  партнерську взаємодію  та сприяння професійному розвитку педагогічної спільноти Славутської міської ТГ.

 

Categories: Новини