Дуже хороше малятам на ходулях крокувати

No Comments

 

Протягом 2017-2018 н.р. педагогами закладу дошкільної освіти № 6 «Золота рибка» впроваджено один із методів оздоровлення малят – ходьба на міні-ходулях, бо це не лише цікавий вид спорту, який подобається дітям, а й саме та рухова діяльність, яка ефективно попереджує будь-які кістково-м`язові захворювання і сприяє виправленню вже наявних порушень постави у дітей. Це профілактика плоскостопості та засіб укріплення опорно-рухливої постави у дітей.

Здійснюючи профілактику сколіозу, плоскостопості, захворювання суглобів педагоги розвивають у дітей спритність, вміння володіти власним тілом, увагу. З медичної точки зору, ходулі здатні нормалізувати вагу, поліпшити координацію рухів, покращити роботу мозку, позбавити від страху.

11 травня вихователь садочка Т.С.Глушанець провела підсумкове сюжетне фізкультурне заняття «Подорож до Королівства Здоров’я», під час якого презентувала терапію на ходулях, яку активно впроваджує у роботі з дітьми. Діти з великим задоволенням змагалися у спортивній ходьбі на міні-ходулях наввипередки та грали у спортивні ігри. Було здорово та прикольно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *