Обираємо підручники для першого класу

No Comments

16-17 травня    2018 року відбудеться обрання макетів підручників для першого класу закладами загальної середньої освіти. Конкурсний відбір проектів підручників здійснюється з метою забезпечення здобувачів початкової освіти новим поколінням підручників .

Педагогічні працівники ЗЗСО з 14 по 17 травня 2018 року ознайомлюються з фрагментами електронних версій оригінал-макетів підручників, які у вільному доступі  розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ «Інституту модернізації змісту освіти».   Безпосередній вибір проектів підручників за фрагментами електронних версій їх оригінал-макетів з кожної назви підручника здійснюють вчителі ЗЗСО. Їх вибір  схвалюється на засіданні педагогічної ради, протокол якого підписують члени педагогічного колективу, які здійснили безпосередній вибір проектів підручників. Саме за результатами І етапу Конкурсу буде надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України».  Це здійснюється для того, щоб на 2018/2019 навчальний рік до кожного закладу загальної середньої освіти надійшли друковані примірники саме тих підручників для 1 класу, які будуть обрані цим закладом.

До 17 травня 2018 року кожен заклад оприлюднює  протокол педагогічної ради на своєму веб-сайті. Будь-яка зміна вибору ЗЗСО не допускається. Кожен факт зміни вибору ЗЗСО розглядається на Колегії Міністерства освіти і науки України  під час розгляду питання про затвердження переліку підручників, що друкуватимуться за кошти державного бюджету. Остаточне рішення про включення або не включення кожного з таких підручників до переліку підручників, що можуть друкуватися за кошти державного бюджету, ухвалюється Колегією МОН.

Кожен педагогічний працівник ЗЗСО має право повідомити на «гарячу телефонну лінію» МОН (044)248-30-60, (044)248-21-61, +380639933366) чи письмово на поштову адресу МОН (проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135) або ІМЗО (вул. Василя Липківського, 36, м. Київ, 03035) про вплив або бажання третіх осіб вплинути на його волевиявлення щодо вибору підручників чи про факт зміни волевиявлення вчителів  ЗЗСО.

Якщо в закладі освіти кількість 1 класів більше одного, то можна вибирати різні електронні версії оригінал-макетів підручників для кожного класу.
Проте, враховуючи досвід попередніх років, рекомендуємо рішенням педагогічної ради закладу освіти схвалити вибір по одній назві підручника з кожного предмета вивчення для цього закладу освіти.

Керівники ЗЗСО несуть персональну відповідальність за достовірність результатів вибору підручників та своєчасність їх оформлення.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *