Готові стати на захист Батьківщини

No Comments

Того дня  весняне сонце радісно зустріло одинадцятикласників міста Славути на подвір’ї школи №3. Юнаки та дівчата протягом трьох днів  перебували на військових  навчально-польових  зборах. Перший день розпочався з шикування всіх шкіл та перевірки наявності учнів, внесення прапору України та виконання державного гімну. Згодом учні розійшлися для тренування стройової підготовки, яку потрібно представити кожній школі – проходження зі стройовою піснею. Усі школи були підготовлені на високому рівні, демонстрували чудове знання військового мистецтва.  .
Потім на учнів чекала здача нормативів, щоб перевірити фізичну підготовку майбутнього Збройних Сил України. Юнаки показали хорошу витривалість та добре фізичне здоров’я в комплексних силових вправах, метанні умовної гранати, бігу на 100 метрів та вправі на спритність. А дівчата в цей час проходили діагностичне тестування з основ медичних знань і слухали лекції про аварію на Чорнобильській АЕС та вплив радіації на людський організм, про першу допомогу при утопленні, практикували виготовлення ватно-марлевої пов’язки. Загалом перший день зборів виснажив учнів своєю наповненістю та  незабутніми враженнями, залишив приємну втому.
Другий день розпочався із загального шикування, підведення підсумків минулого дня та планування сьогоднішнього. На учнів чекала здача нормативів:  складання та розбирання автомата й магазина, стрільба з пневматичної гвинтівки, риття окопів та спортивні ігри. Дівчата ж у цей час слухали лекції для того, щоб наступного дня написати вихідні тести за темами, які прослухали цими днями. Незважаючи на те, що традиційна стрільба у Цвітосі, на яку завжди чекають учні, не відбулася  об’єктивних  причин, учні мали змогу позмагатися в стрільбі з пневматичної гвинтівки.
Третього дня одинадцятикласники змагалися в уміннях орієнтуватися на місцевості за топографічною картою, перетягуванні каната, у надяганні протигазу та інших видах випробовувань. Медсестри написали вихідний тест та займалися практикуванням навичок першої допомоги потерпілому. Закінчився день підведенням підсумків військових навчально-польових зборів,виконанням державного гімну,  нагородженням переможців кожного виду спортивних змагань та дівчат, які займались основою медичних знань.

Підсумовуючи, можна зазначити, що в цьому році збори пройшли на високому рівні завдяки організації міського управління освіти, учителів Захисту Вітчизни та колективу школи №3, яка радо зустріла  випускників.
Отож, уміння захищати Батьківщину – важлива річ у цей складний та нелегкий час. Цю навичку потрібно виховувати з шкільних парт, щоб в Україні нарешті засяяло сонце миру, щоб на наш народ не змогла підійнятися рука ворога.

 

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *