“Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”…

No Comments

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.

В Україні це свято також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть. На теренах нашої Батьківщини живе понад 130 національних меншин – носіїв 79 мов.

Цього року у школі № 4 нащадки славного народу демонстрували свою приналежність і причетність до невмирущого джерела нації – мови. Заплутані ребуси й пізнавальної вікторини, мовознавче лото й загадки, шаради, ритмічні руханки – усе це далеко не повний перелік випробувань, що чекав на школярів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 під час проходження мовознавчого квесту «Мовне асорті». Під час випробування учасники мали відвідати зупинки: «Чарівна фразеологія», «Ерудит», «Шукай мене у тому, що написано», «Я – редактор» і виконати запропоновані завдання. Знайти потрібні зупинки їм допомагали маршрутні листи.

Школярі майстерно впоралися із завданнями, продемонстрували не лише свої знання, а й кмітливість, креативність, уміння логічно мислити й працювати в команді для досягнення успіху.

Вагому перемогу здобула команда 8-х класів, крім диплома переможців, на них чекав ще й солодкий приз. Срібними призерами стали семикласники, третю сходинку посіла команда 6-х класів. Решта команд були відзначені дипломами учасників та заохочувальними призами.

Categories: Новини шкіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *