Від В.Сухомлинського до Нової української школи

No Comments

На базі загальноосвітньої школи  №1 відбувся семінар – практикум “Використання педагогічної спадщини Василя Сухомлинського в умовах сучасної школи»,  присвячений 100-річчю від дня народження В.Сухомлинського.  У заході взяли   участь учителі початкових класів, голови шкільних методичних об’єднань  та методист ІМЦ управління освіти Сірук О.В.

Розпочала семінар Сірук О.В., яка акцентувала увагу на тому, що педагогічні ідеї В. Сухомлинського  тісно пов’язані з принципами Нової української школи.

Про  те, як  впроваджуються  ідей великого педагога в контексті Нової української школи, поділилася досвідом  Руй Т.І., керівник шкільного об’єднання вчителів початкової школи  ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. У своєму виступі вона зазначила, що  погляди великого педагога В .О.Сухомлинського знайшли своє відображення в концепції  Нової української школи, бо його новаторські здобутки- це школа радості, школа під блакитним небом, уроки мислення серед природи, Батьківська школа, літературні твори для дитячого читання та настільна книга “Сто порад учителю” є актуальними і сьогодні.

Цікавим та креативним був проведений майстер- клас вчителя  Худік Г.І.  “Використання порад  В.О Сухомлинського в роботі вчителя  початкових класів”, під час якого присутні  власноруч виготовили пташок,  які є головними героями багатьох казок Василя Сухомлинського .

Вчителі  Каленюк Л.В.  та Блага О. А у межах проекту «Інтелект України»     поділилися досвідом  з колегами  щодо  вивчення  творчості В.О Сухомлинського за програмою науково – педагогічного проекту.  Людмила Вікторівна та  Оксана Анатоліївна,  використовуючи інтерактивні форми роботи,  на прикладі  циклу  уроків з літературного читання 3 класу  та  циклу уроків з  української мови 2 класу,  показали, як за допомогою казок В.Сухомлинського можна дітям пізнати  навколишній світ, зрозуміти складні моральні  поняття  дружби, працелюбності, сміливості тощо.

На  завершення педагоги  висловили власні думки щодо використання творчої спадщини В.О. Сухомлинського у своїй роботі.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *