ПОСВЯТА В ДЖУРИ- 2018

No Comments

З нагоди Дня українського козацтва та Пресвятої Богородиці, 14 жовтня в  міському Палаці культури  м. Славути відбулося традиційне свято – церемонія  Посвяти в джури-2018р. На захід були запрошені почесні гості, батьки, рідні, друзі.

Посвяту учнів у джури здійснювали отаман Хмельницького округу МГО «Козацтво запорозьке» В.Б.Сидор та суддя Славутської паланки МГО  «Козацтво Запорозьке» осавул В.Б. Бачинський.

Вступаючи в козацьку республіку, перед лицем своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козацтва, 96 учнів закладів загальної середньої освіти урочисто поклялись, що вивчатимуть історію і традиції українського народу, будуть готувати себе розумово, фізично і морально, щоб чесно і віддано служити українському народу в ім’я становлення незалежності та процвітання держави.

Стаючи джурами, учні дали обітницю на вірність козацтву та своєму народу, усвідомлюючи, що тепер вони повинні ще краще вчитися, брати активну участь у житті школи і бути взірцем для інших.

Вітаючи молодих джур, отаман Хмельницького округу МГО «Козацтво Запорозьке»  В.Сидор у своєму виступі звернув увагу на здоровий спосіб життя козаків, загартування та зміцнення їх духу й тіла, вишкіл козака: від початківця до джури, а потім – до справжнього воїна, захисника рідної землі.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *