ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ В ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОМУ ЦЕНТРІ ТУРИСТИЧНОЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОЇ РОБОТИ

No Comments

 Відбувся День відкритих дверей в Дитячо-юнацькому центрі туристичної та екологічної роботи, що знаходиться за адресою вул.Козацька, 81а. Цього дня школярі мали змогу ознайомитись з різноплановою роботою гуртків як туристсько-краєзнавчого, так і природоохоронного напрямків, а саме: спортивний туризм, гірський туризм, спортивне орієнтування, туризм і краєзнавство, велосипедний туризм, основи біоетики, природа рідного краю, юні лісівники-дендрологи, юні охоронці природи та багато інших.

Гуртківці під керівництвом педагогів С.Л.Кмитюк та В.В.Захарчука стали активними учасниками екологічного квесту, під час якого вихованці застосували свої знання та уміння для вирішення завдань з екології, зоології, ботаніки.

Стати учасником майстер-класу та виготовити власноруч роботу запросила всіх охочих керівник гуртка Т.О.Нікітчук. В руках дітей звичайний папір, картон, гілочки, шишки, жолуді перетворювались на чудові композиції.

Роботу арт-студії організувала з вихованцями С.М.Петрук. Натхненні першими успіхами гуртківці малювали осінні пейзажи, лісові стежини, ріки, гори, ті місця, які діти хотіли б відвідати.

Оволодіння практичними уміннями та навичками з різних видів туризму – необхідна складова успішного та безпечного проходження змагання, походу. Керівники гуртків О.В.Лук’янчук та Б.В.Гайдук ознайомили гуртківців з базовими техніками проходження спуску та підйому, навісної переправи, спільно відпрацьовували вправи для розвитку координації.

А.О.Слівіна та Л.В.Марусич організували для юних туристів захопливі пізнавальні ігри: «Туристська школа виживання», «Туристська швидка допомога», участь в яких допомогла дітям ознайомитись з правилами надання першої допомоги в екстрених ситуаціях, правилами харчування та поведінки в природі.

Готуючись до походу чи екскурсії, ми часто задаємо собі питання: «Як правильно та швидко встановити намет, щоб відпочити, як розробити маршрут, підібрати спорядження, вибрати велосипед та закріпити на ньому вантаж?». На всі ці питання і багато інших дають відповідь на своїх заняттях керівники гуртків О.Самойлюк та К.Г.Вакульчук. А розпочати підготовку мали змогу всі охочі з встановлення наметів на території закладу.

Наші гуртківці – універсально підготовлені люди, адже вони трішки біологи і ботаніки, історики та геологи, екологи і краєзнавці, вчяться володіти елементами скелелазіння, орієнтування, рятувального багатоборства, уміють надати долікарську медичну допомогу. Туристсько-краєзнавча та природоохоронна робота варті того, щоб цим займатися.

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *