Вітаємо !

No Comments

Указом Президента України № 59 від 07. 03. 2018 року «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Міжнародного жіночого дня» вчителю історії та правознавства НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів, ліцей «Успіх» Труфановій  Ользі Іванівні присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України»

Труфанова Ольга Іванівна, вчитель історії та правознавства,педагогічний стаж якої складає  29  років, в НВК «СЗОШ І-ІІІ ступенів, ліцей «Успіх» працює з  2005 року. Завдяки активній життєвій позиції, інноваційним поглядам щодо організації  історичної освіти  в сучасній школі, успішній роботі з інтелектуально обдарованими учнями  Ольга Іванівна зробила значний особистий внесок в розвиток освіти міста. Це вчитель високої фахової проби, вчитель-майстер, який досконало володіє сучасними методами навчання і забезпечує високий рівень  історічної, суспільствознавчої освіченості учнів.

Ольга Іванівна – переможець обласного та дипломант заключного етапів Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» у номінації «правознавство». Досвід її роботи з проблеми «Інтерактивне навчання – засіб активізації пізнавальної діяльності учнів» схвалений експертною радою Хмельницького ОІППО та увійшов до картотеки передового педагогічного досвіду області. Вчитель є постійним учасником  обласної виставки сучасних педагогічних ідей «Освіта Хмельниччини на шляхах реформування». Її методичні розробки «Сто юридичних задач», «Збірник завдань для тематичної атестації навчальних досягнень учнів на уроках правознавства у 9 класі», «Правознавство в схемах і таблицях», «Юридичні кросворди», «Юридичні рівняння» відзначені дипломами  І та ІІ ступенів і були презентовані на обласних тематичних семінарах вчителів освітньої галузі «суспільствознавство».

Труфанова О.І. проводить активну дослідницьку роботу, залучає до неї учнів. Її вихованці є переможцями обласного етапу науково – дослідницьких робіт Малої академії наук. Вчитель публікується у педагогічній пресі, широко популяризує свій досвід серед вчителів міста та області. Ольга Іванівна тісно співпрацює з Хмельницьким ОІППО: є постійним членом журі, предметно-методичних, апеляційних комісій обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з історії, правознавства, залучається до експертної оцінці нових підручників та методичних розробок. Бере участь у роботі обласного  постійно діючого «круглого столу» науково-педагогічних працівників з проблеми «Формування готовності педагога до роботи в умовах модернізації змісту шкільної історичної освіти», рекомендації якого  доносить до членів міського методичного об’єднання. Протягом десяти років очолює міське методичне об’єднання вчителів освітньої галузі «суспільствознавство», сприяючи професійному зростанню багатьох з них. Праця Труфанової О.І. є надзвичайно результативною. На її творчому рахунку перемоги учнівських команд закладу на заключних етапах Всеукраїнських турнірів юних правознавців 2016/2017 та 2017/2018 навчальних років, перемоги ії вихованців на заключних етапах Всеукраїнських олімпіад та десятки перемог учнів в обласних олімпіадах, конкурсах, змаганнях. Вихованці Ольги Іванівни   щорічно є  стипендіатами міського голови Сидора В. Б., що підтверджує вагомий внесок вчителя у розвиток освіти міста, її плідної роботи щодо реалізації  завдань міської програми «Обдарована дитина».

Труфанову Ольгу Іванівну поважає громада міста,  до її думки прислухаються. Своїм особистим прикладом учитель утверджує повагу до принципів загальнолюдської моралі, дотримується норм етики. ЇЇ  високопрофесійна праця відзначена педагогічним  званням «вчитель-методист» та пошанована знаком МОН України «Відмінник освіти».

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *