ЧЕРЕЗ КРУТИ ДО МАЙБУТНЬОГО

No Comments

Однією з найтрагічніших сторінок нашої історії є бій під Крутами. Крути стали символом національної честі, тим цілющим джерелом, що дає нам,сучасникам, багато відповідей на наболілі проблеми сьогодення. Трагічна загибель студентського куреня під Кру¬тами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
З метою вшанування пам’яті героїв Крут, виховання в учнівської молоді почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого в ЗОШ І-ІІІст. №3 було проведено години спілкування в 1-11кл. «Крути – символ українського патріотизму», «Крути… Мужність і біль України», «Ми пам’ятаємо…», «Заповіт юних стрільців, які впали під Крутами», усний журнал «Через віки ваш вчинок в пам’яті зростає» – 7-9кл., уроки української літератури «Пам’яті тридцяти» – 9-11кл., відкриття пам’ятної дошки на честь випускника школи, загиблого в зоні АТО Власюка Романа Вікторовича, оформлено виставку на тему: «Подвиг героїв під Крутами».
Окремо слід зазначити, що учнями – старшокласниками та класними керівниками Каленюк Т.О., Грушкевич Н.В., Кантеміровою О.М. був проведений урок мужності «Під Крутами пішли в безсмертя». Цікавий і змістовний захід дав можливість школярам зрозуміти, що найкраще вшанувати героїв Крут – це усвідомити і ще раз пережити ті події. Адже крутянці своїм подвигом дали настанову: щоб боротьба за свободу закінчилась перемогою, вона має бути просякнута неземною, величною місією, героїчним поривом і жертовністю, що здатна повести за собою як сучасників, так і майбутні покоління. Це були перші лицарі , які, всупереч ходу подій, зробили неможливе у боротьбі за незалежну Україну, а їх подвиг навічно залишиться в історії як символ національної честі.
Учнівська молодь ще раз переконалася, що героїзм, тверда воля та жертовність здатні народити нових бійців. Юнаки під Крутами довели: неважливо, де ти знаходишся – на сході чи заході, півночі чи півдні, – усюди ти маєш бути українцем і працювати на благо Батьківщини.

Categories: Новини шкіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *