Про підсумки проведення ЗНО – 2021

   Проведення ЗНО – 2021 у Славутській міській територіальній громаді  відбулось організовано, у повній відповідності з обсягами та строками, визначеними Міністерством освіти і науки України, чітким дотриманням норм і вимог, передбачених нормативно-правовими актами та організаційно-розпорядчими документами.

   Для участі в основній сесії  зовнішнього незалежного оцінювання   2021 року в Славутській міській територіальній громаді було зареєстровано  246  осіб. До роботи в пунктах тестування, які функціонували  на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, НВК «СЗОШ, ліцей «Успіх», Славутської гімназії №4,  залучено 179 педагогічних працівників громади.  Скарг з боку батьків, негативної оцінки з боку ЗМІ та громадських спостерігачів щодо проведення тестувань не було.

        Зареєстровані учасники вибрали  1102  тестування з різних навчальних предметів. Традиційно найпопулярнішими предметами є українська мова і література  (236 учасників), математика (203 учасники), історія України (160 учасників). З огляду на особливість Умов прийому до закладів вищої освіти значна кількість випускників обрали географію (93 учасники), англійську мову (119 учасників).

 Незважаючи на карантинні обмеження, у 2021 році зросла кількість учасників ЗНО (87,4%) та збільшилася на 13% явка випускників порівняно з 2020 роком (74,4%). 

 За результатами регіональних даних  Тест порталу  ЗНО, за останні 3 роки  якість знань з української  мови випускників закладів загальної середньої освіти громади   зросла на 7%  та на 8% зменшилася кількість випускників, які не подолали поріг «склав». Із 236 випускників у 2021 році  не подолали поріг 7 випускників (2%),  на високому та достатньому рівні  його склали 155 випускників (68%).  Славутська  міська ТГ займає першу позицію серед громад Хмельницької області за результатами ЗНО-2021.

40%  випускників громади  здали  ЗНО-2021 року з математики  на високому та достатньому рівні,  27% здобувачів освіти не подолали поріг «склав». За результатами ЗНО  у розрізі  громад Хмельницької  області – це п’ята  позиція.    

Із 160 випускників, що здавали ЗНО з історії, не подолали поріг 20 випускників (12%), на високому та достатньому рівні – 76 випускників (52%). Серед громад Хмельницької  області за результатами ЗНО- 2021 – це третя позиція.    

Всі учасники ЗНО успішно склали біологію та географію, показник якості знань з цих предметів  69%, з англійської мови  – 61%.

Славута однією з перших  зробила зміни щодо організації профільного навчання. Вдало обраний профіль та правильно сформована мережа класів дає змогу учням успішно складати зовнішнє незалежне оцінювання. Так, 84% випускників, які навчалися на профілі  іноземної філології  здали англійську мову на високому та достатньому рівні,  лише 3% учасників не подолали поріг «склав». 71% випускників, які навчалися на  математичному профілі,  склали математику на високому та достатньому рівні, не подолали поріг « склав» 8% випускників. Профіль української філології користується найбільшим попитом серед здобувачів освіти закладів, його обрали 83 випускника, 70% учасників склали українську мову на високому та достатньому рівні, 3% не подолали поріг «склав». Виправданим  був вибір історичного профілю: 100% випускників склали профільний предмет на високому та достатньому рівні.

                            

Для успішної підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання  важливою є роль вчителя та керівника закладу освіти. Завдяки спільним зусиллям  педагогічної спільноти  Славутської міської ТГ  підготовка учнів до ДПА/ЗНО-2022 буде  максимально ефективною, а результати учнів – успішними.

                                                  За матеріалами колегії  управління освіти 

                                                           виконавчого  комітету Славутської міської ради

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Categories: Новини