ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР ВІДКРИТО

03 червня 2019 року в місті Славуті відбулося  урочисте відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей  з особливими освітніми потребами  на здобуття освіти.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Василь Сидор, який у своєму виступі акцентував увагу на тому, що даний центр надасть   можливість діткам адаптуватися в суспільстві, а  батькам допоможе у вихованні дітей.

 Начальник управління освіти Ельміра Перепелиця привітала усіх присутніх із важливою подією та побажала, щоб відкриття цього закладу стало поштовхом для розвитку освіти дітей з особливими потребами.

Директор  КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Валентина Мартинюк  висловила слова вдячності  міському голові, управлінню освіти  та усім причетним до створення закладу за допомогу та  можливість допомагати особливим дітям, адже головною метою створення інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

На відкриття закладу завітали танцювальні колективи    БДТ, які  подарували  усім гарний настрій. Також для діток було організовано конкурси, працювала дитяча б’юті зона.

Звертаємо увагу на те, що у ІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчитель- дефектолог, вчитель-логопед, котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися.

Основні завдання Центру: надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, розроблення рекомендацій щодо програми навчання дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх  навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, надання консультативно-психологічної допомоги батькам.

Categories: Новини