Долучилися  до  відкриття україномовної бібліотеки 

10 березня  2023 року у м. Хмельницькому  відбулося урочисте підведення підсумків акції по збору україномовної літератури для бібліотеки української книги у місті Валенсія (Іспанія).

За період війни понад 150 тис українців знайшли прихисток в Іспанії, серед яких чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія. Відкриття україномовної бібліотеки в європейській провінції стало можливим завдяки ініціативі громадської організації «Асоціація українців за кордоном» та неурядової міжнародної благодійної організації «NGODAMARK».

Так, аби допомогти наповнити фонд української бібліотеки в Іспанії, Хмельницька ОВА спільно з БО «Захисти Хмельниччину» за медійної підтримки дитячої школи тележурналістики “33 канал”, впродовж лютого організовували акцію по збору літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою. Кількість зібраної літератури склала близько 10 тис книг.

До активної участі в акції долучились  і заклади загальної середньої освіти  Славутської  міської територіальної громади, а кількість зібраної літератури склала близько 200 книг.

Подяку освітянам від БО “Захисти Хмельниччину”  вручив в заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв  та керівник фонду Олена Полянська.

 

                                                                                              За інформацією Хмельницької ОВА

Categories: Новини