Арт-терапія в роботі практичного психолога

No Comments

На тему «Інтервізія за чашечкою чаю або Арт-терапія в роботі практичного психолога» був проведений семінар-практикум з елементами флеш-тренінгу для практичних психологів та соціальних педагогів міста на базі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7. Основною метою семінару стало підвищення професійної компетентності практичних психологів, соціальних педагогів за допомогою саморозвитку та самореалізації, ознайомлення з методами арт-терапії використовуючи методи самоаналізу, інтервізії.

Учасників семінару зустріли казкові герої Фея та Чарівник, які надихнули гостей на творчу та плідну працю.

За допомогою вправ «Привітання» та «Чарівний ящик» учасники налаштувалися на роботу, отримавши позитивні емоції. Техніка колажування, яку представляла заступник директора з навчально-виховної роботи С.С.Коробчук дала можливість структурувати усвідомлені та неусвідомлені аспекти, цінності життя і зрозуміти багатогранність власного «Я».

Наступним етапом семінару був практичний блок, безпосередньо флеш-тренінг, під час якого було продемонстровано різні види арт-терапії. Так практичний психолог школи Зоя Михайлівна Григорук запропонувала опрацювати елементи пісочної терапії «Робота з манкою», де учасники мали можливість за допомогою малювання манкою на склі та дзеркалі опрацювати власні емоційні стани, усвідомити психологічні межі. З елементами тканевої терапії «Хустинкова імпровізація» присутніх познайомила вчитель англійської мови Павельчук Н.О., тоді як вчитель початкових класів Калушевич І.О. продемонструвала танцювальну терапією «Дзеркало». Найбільшу активність учасників семінару викликав один із видів контактної імпровізації – взаємодія через простір, представлений через вправу «Магніт» заступником директора з виховної роботи Левіною І.М.; а найяскравіші емоції присутніх проявилися під час демонстрації музичної терапії «Музичні діалоги» вчителем початкових класів Творисюк Г.М.

Під час роботи інтервізійної групи протягом усього семінару спостерігалась доброзичлива атмосфера, високий рівень зацікавленості колег та активна участь при обговоренні проблем. Весь енергетичний запал отриманий під час флеш-тренінгу, надихав на роботу, вселяв нову силу для дій. В цьому й полягає найбільша користь інтервізії.

І на останок Фея та Чарівник розіграли лоторею-подарунків.

Categories: Новини шкіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *