Конкурс стартував

No Comments

 Тарас Шевченко – не лише символ українського волелюбного, нескореного духу, але й невичерпне його джерело. Та незважаючи на це, його творчість була, є і з впевненістю можемо стверджувати, що  буде актуальною. З метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу стартував  в освітньому просторі нашого міста  І (шкільний)  етап  Міжнародного мовно-літературного  конкурсу учнівської та студентської молоді  ім.Т.Шевченка.

Урочистості з нагоди початку VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбулися  10 жовтня 2017 року  в усіх загальноосвітніх закладах міста. У цей день  линули   зі сцени  вірші та пісні, написані Шевченком. Невичерпне джерело творчості великого Кобзаря надихнуло учнів 5-11 класів взяти участь у конкурсі. Запропоновані учителями  теми конкурсних  робіт  були  пов’язані із культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Переможці першого етапу конкурсу  будуть мати честь взяти участь у другому турі, що відбудеться 21 жовтня 2017 року.

Сьогодні ми повертаємось обличчям до загальнолюдських цінностей, а отже, й до Шевченка. Він приходить у наш день. Але ми повинні йти в його час. Лише так між нами і ним глибшатиме взаєморозуміння.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *